Edellinen sivu

Substral 2in1 Hyönteis­torjunta­puikko

Substral hyönteistorjuntapuikot torjuvat kasveista hankalimmatkin tuhohyönteiset ja lannoittavat kasvia jopa 2 kuukauden ajan!

Puikot työnnetään kasvin juurelle multaan. Tehoaine imeytyy juurien kautta koko kasviin, ja sitä kautta hävittää kaikki kasvien puremalla ja imevällä vaurioittavat hyönteiset. Systeemisen vaikutuksen eli kasvin sisältäpäin toimivan vaikutuksensa vuoksi tuote on tehokas myös lehtien alapuolella ja päällyskettojen välissä ja mullassa piileskeleviin hyönteisiin. Erinomainen apu, jos esimerkiksi orkideassa on villakilpikirvoja tai huonekasveissa kehrääjäpunkkeja tai seittiä.

Tuote torjuu hankalimmatkin kasvituholaiset, kuten kirvat, kilpikirvat, villakilpikirvat, ripsiäiset, jauhiaiset, kaskaat, kehrääjäpunkit, miinaajat, erilaiset toukat ja kovakuoriaiset, luteet ym.

Puikot sisältävät torjunta-aineen lisäksi myös kasvin kasvun kannalta tärkeitä pää ja hivenravinteita (NPK 10-6-7). Näin ollen kun käytät puikkoja, voit jättää muun lannoittamisen pois 2 kuukauden ajaksi.

Käyttöohje

Aloita valmisteen käyttö heti kun havaitset kasvissa tuhohyönteisiä tai merkkejä niistä.

Työnnä puikko/puikot kosteaan multaan lähelle kasvin juuria niin, etteivät ne jää näkyviin. Kastele kasvi kunnolla vedellä, jotta vaikuttava aine liukenee.

Vaikutus lehtikirvoihin näkyy 1-3 päivän, jauhiaisiin viikon sekä kilpi- ja villakilpikirvoihin noin 2-3 viikon kuluttua käsittelystä. Teho kestää 4-8 viikkoa.

Annostelu

  •     Ruukun halkaisija 11 cm: 1 puikko,
  •     Ruukun halkaisija 14 cm: 2 puikkoa,
  •     Ruukun halkaisija 17 cm: 4 puikkoa,
  •     Ruukun halkaisija 29 cm: 6 puikkoa.

Käytä enintään 1 puikko / litra multaa. Torjuttaessa vain lehtikirvoja puoli annosta riittää.

Huomioitavaa

Valmisteen tehoaine, asetamipridi, vaikuttaa hyönteisiin sekä kosketusvaikutuksen kautta että systeemisesti. Se leviää kasvin nestekierron mukana juurista kaikkiin kasvin osiin. Siksi valmiste tehoaa pitkään käytön jälkeen. Se torjuu myös tehokkaasti imeviä hyönteisiä, jotka eivät ole näkyvissä. Vaikutustavasta johtuen hyönteiset voivat olla elossa jonkin aikaa käsittelystä. Ne eivät kuitenkaan enää pysty vioittamaan kasveja.

Suurin osa koristekasveista kestää valmistetta hyvin. Kasvien suuresta laji- ja lajikevalikoimasta johtuen on kuitenkin syytä tehdä koe ennen varsinaista käyttöä kasvien kestävyyden toteamiseksi (noin 10 päivän seuranta käsittelystä).

Pakkauskoko

10 puikkoa

Osta heti

Saatavilla hyvin varustelluista myymälöistä.