Usein kysyttyä

Transmerin kuluttajapalveluun tulee paljon kysymyksiä torjunta- ja karkoteaineisiin liittyen. Alla on listattuna yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Kuinka kauan OFF!-tuotteet säilyvät?

OFF!-tuotteet säilyvät vähintään kaksi vuotta (usein paljon pitempään) olosuhteista riippuen. Mökille tai muuten pakkaseen unohtunut OFF! on täysin käyttökelpoista vielä seuraavanakin kesänä.

Kuinka kauan Raid ja Baygon tuotteet säilyvät?

Kaikista tehoainetta sisältävien tuotteiden pakkauksista löytyy parasta ennen päiväys. Yleensä se on neljä vuotta valmistuksesta, mutta tuotekohtainen tieto löytyy aina pakkauksesta. Käyttöikä takaa tuotteen tehoaineiden täyden toimivuuden. Pilaantuneen tuotteen voi havaita siitä, että sen koostumus on muuttunut tai valmiste ei tule enää pakkauksesta ulos.

Miten hyttyskarkote toimii?

Hengityksestä ja kehosta huokuva hiilidioksidi ohjaa hyttyset ihmisen iholle. Karkoitteen vaikuttava aine DEET tai ikaridiini lamauttaa hyttysen suunnistuskyvyn, joka taas palautuu, kun hyttynen poistuu karkotteen vaikutuspiiristä.

Mitä jos lapsi/kotieläin syö jotain Raid tai Baygon tuotetta?

Huuhtele suu ja tarkkaile tilannetta. Yleensä suuhun joutuneet määrät (esimerkiksi muurahaisrasioista) ovat erittäin pieniä. Jos jotain epätavallista ilmenee, ota yhteys lääkäriin tai myrkystytietokeskukseen (09-471 977) ja pidä tuotteen tuoteseloste saatavilla.

Mitä on DEET?

DEET on lyhenne kemiallisesta N,N,dietyyli-m-toluamidi nimisestä yhdisteestä, joka toimii tehoaineena suurimmassa osassa maailmalla myytävistä hyttyskarkotteista. DEET-pitoisuus vaikuttaa karkotteen vaikutusajan pituuteen.

Onko Raid Liquid Electric Killer Hyttystorjuntalaitteesta vaaraa lapsille?

Oikein käytettynä Raid Liquid Electric Killer Hyttystorjuntalaite ei ole vaarallinen lapsille, joten tarkista tuotepakkauksessa olevat varoitukset ja ohjeet ennen käyttöä. Tuotteet tulee aina säilyttää lasten ulottumattomissa, sillä itse laite saattaa kiinnostaa pieniä lapsia.

Ovatko Raid ja Baygon tuotteet vaarallisia kotieläimille tai pikkulapsille?

Oikein käytettyinä eivät ole vaarallisia. Tuotteet tulee aina säilyttää lasten ja kotieläinten ulottumattomissa sekä poistaa lapset / kotieläimet käsiteltävästä tilasta sumutuksen ajaksi. Lue käyttöohjeet ja noudata niitä.

Sopiiko OFF!- ja Autan-karkotteet lemmikeille?

Saamme usein kyselyjä OFF!– ja Autan-karkotteiden soveltuvuudesta eläimille. Tuotteet on tehty ja testattu vain ihmisille sopiviksi, joten emme voi suositella niiden käyttöä lemmikeille. Lisäksi koirilla ja kissoilla on tapana nuolla itseään, jolloin turkille sumutettu aine joutuu eläimen suuhun.

Kissoja ja koiria varten on erilaisia valmisteita ja välineitä torjumaan hyttysiä, punkkeja ja muita hyönteisiä. Esimerkiksi koirien punkkipantoja voi kysyä eläintarvikeliikkeista. Punkkien irroittamiseen käyvät punkkipinsetit ja -kynät, kuten Silvalre Punkkilasso.

Voiko OFF!ia levittää vaatteille?

Hyönteiskarkotteita levittäessä kannattaa olla tarkkana, sillä jotkut tekokuidut ovat arkoja karkotteille. Luonnonkuidut ja niiden värit säilyvät hyvinä, mutta esimerkiksi asetaatti, rayon ja kyllästetyt kankaat menevät pilalle tai ainakin ryhdittömiksi.

Selvitä aina materiaalin laatu! Sama asia koskee muoveja. Suojaa matkapuhelin, muoviset kellonosat ja silmälasit käsitellessäsi karkotteita. Nylon (polyamidi) -sukkahousuille voi sumuttaa OFF!:ia, mutta mikäli kyseessä on polyamidi-lycra-sekoite, OFF! ei sovellu. Jos et ole varma materiaalista, testaa sen kestokykyä lisäämällä pieni määrä karkotetta saumakohtaan, kääntöpuolelle tai johonkin muuhun huomaamattomaan paikkaan.

Voiko torjunta-aine aerosoleja käyttää keittiössä?

Voi. Ruoka-aineet ja ruoanvalmistusvälineet tulee siirtää pois tai peittää käsittelyn ajaksi.