Edellinen sivu

Muurahaisten torjunta

Koska muurahaisia ja muurahaisongelmia on monia erilaisia, on muurahaisia vastaan kehitettyjä tuotteitakin erilaisia. Muurahaisten torjunta onnistuu tehokkaasti eri tarkoituksiin sopivilla torjuntatuotteilla. Tarkemmat lajikohtaiset torjuntaohjeet löydät kunkin muurahaislajin yhteydestä.

Kun muurahaisia on todella paljon, muurahaisten torjunta auttaa

Aerosolit ja sirotteet (Raid, Baygon) ovat kosketuksesta toimivia, nopeatehoisia aineita, jotka tehoavat kaikkiin muurahaisiin ja muurahaislajeihin. Ne tappavat näkösällä liikkuvat ja ruokaa etsivät työlaismuurahaiset välittömästi, jolloin pesässä olevat yksilöt nääntyvät nälkään. Pesä elää vararavinnon turvin jonkin aikaa ja tuottaa siten uusia yksilöitä: uusi siis käsittely tarvittaessa. Vähitellen työläiset loppuvat, pesä tuhoutuu lopullisesti ja muurahaisten hävitys onnistuu.

Muurahaispesän hävittäminen

Jos pesä on selkeästi näkyvillä ja siihen pääsee käsiksi, toimi näin: avaa pesä esimerkiksi puutarhalapiolla. Kaada sinne muurahaissirotetta (esim. Raid Muurahaissirote tai Baygon Muurahaissirote) ja sulje pesä. Jos muurahaiset viihtyvät talon läheisyydessä, voit laittaa muurahaissirotetta esimerkiksi rakennusten kivijalkoihin. Huomioi, etteivät lapset ja kotieläimet pääse sirotteeseen käsiksi. Muista aina lukea käyttöohjeet kunnolla.

Kun haluat päästä hankalassa paikassa olevaan pesään käsiksi

Syötit ja houkutinaineita sisältävät nesteet toimivat pitkävaikutteisesti. Muurahaiset hakeutuvat aineen luo, syövät sitä ja kuljettavat sitä pesään ruokkiakseen kuningatarta, koiraita ja toukkia. Pesä, joka saattaa olla luoksepääsemättömässä tai tuntemattomassa paikassa, tuhoutuu muurahaisten oman toiminnan tuloksena.

Syötit voi huoletta asettaa kuistille tai parvekkeelle, kunhan ne eivät pääse liiaksi kastumaan. Kunkin tuotteen käyttökohteet on selostettu tuotteen esittelysivulla. Syötit ovat erinomaisia erityisesti faaraomuurahaisten ja mauriaisten pesien käsittelyssä, koska niiden pesiin voi olla mahdotonta päästä käsiksi muilla keinoin.

Muurahaiset näyttävät kiertävän syötit

Jos näyttää siltä, että muurahaiset kiertävät syötin, toimi näin: poista ja siivoa muurahaisten normaalit ravinnonlähteet. Jos saatavilla on herkkuja, syötit eivät kiinnosta muurahaisia. Aseta syötit tarkalleen muurahaisten kulkureitille ja paikkoihin, joihin muurahaiset kerääntyvät. Syöttejä voi olla useita samassa huoneessa. Älä liikuta syöttiä, vaan pidä se paikallaan ainakin muutaman viikon. HUOM! muurahaiset eivät kuole syötin sisälle tai ympärille vaan myöhemmin vietyään torjunta-ainetta ensin pesään.

Voit käyttää useita torjuntakeinoja yhtäaikaisesti. Mikäli muurahaiset eivät näytä vähenevän, on kyseessä useampi tai uusi yhdyskunta ja muurahaisia on todella paljon.

Muurahaisia kasvihuoneessa

Jos kasvihuoneessa on muurahaisia, sirottele kasvihuoneen käytäville Raid tai Baygon Muurahaissirotetta. Älä kuitenkaan laita sirotetta kasvualustoihin. Kasvihuoneen seinänvierustat kannattaa käsitellä ulkopuolelta sirotteella.

Kun kotikonstit eivät riitä

Mikäli taistelu käy ylivoimaiseksi, turvaudu ammattiapuun. Internetin hakukoneet antavat useita tuloksia, kun haet sanalla ”tuholaistorjuntaa”. Voit ottaa yhteyttä esim. johonkin seuraavista:

www.rentokil.fi
www.anticimex.fi
www.helsingintehotorjunta.fi