Edellinen sivu

Torakoiden torjunta

Torakoiden torjunta ja hävittäminen vaatii kärsivällisyyttä. Munat ovat hyvin suojassa torjunta-aineilta niin sanotussa munakotelossa, ja niinpä käsittely täytyy uusia säännöllisin väliajoin niin kauan kuin hyönteisiä esiintyy.

Torakoiden torjunta – toimi näin

Odota torakoiden yöllistä ravintoretkeä ja sytytä valot (vielä parempi tapa on tarkkailla niiden liikkeitä taskulampulla). Kun näet mihin hyönteiset suuntaavat, sumuta kulkureitit ja pakopaikat torjunta-aerosolilla. Tarkkaile erityisesti lämmönlähteitä: uunin rakosia, lämpöputkistoja, kaapelikoteloita jne. Aerosolisumu ajaa hyönteiset ulos koloistaan – käytä tilaisuus hyväksesi. Jätä aine vaikuttamaan pinnoille.

Uusi käsittely tarvittaessa ja viimeistään kuukauden kuluttua. Tarkista tilanne ja uusi käsittely aina kuukauden välein, niin kauan kuin torakoita esiintyy. Pidä asunto mahdollisimman siistinä ja kuivana ja korjaa ruoantähteet keittiöstä. Vie roskat ulos säännöllisesti, äläkä jätä vanhoja sanomalehtiä kasaantumaan nurkkiin.

Torakat saat tehokkaasti torjuttua myös Raid Muurahaissirotteella, mutta ota huomioon käytön rajoitukset tiloissa, joissa liikutaan jatkuvasti. Lue ohjeemme sokeritoukkien torjunnasta Muurahaissirotteella ja sovella sitä torakoiden torjuntaan.

HUOM! Torakat viihtyvät sähkölaitteiden koneistoissa, mittarikaapeissa jne. Älä koskaan sumuta aerosolia sähkölaitteisiin, sillä mahdollinen sähkökipinä saattaa aiheuttaa ponneaine-ilmaseoksen räjähdyksen.

Lähteet
Kirjat: Jansson, L- & Lindqvist, B. & Markkula, I. (2012). Sisätilojen tuhoeläimet ja niiden torjunta. Kasvinsuojeluseura ry
Haastattelu: Bengt Lindqvist, MTT
Internet: http://www.uku.fi/~holopain/stt/stteltar.htm, www.killsbugsdead.com