Hyönteisten torjunta oikeilla tuotteilla ja ohjeilla on helppoa. Tästä osiosta löydät ohjeita ja vinkkejä hyönteisten torjuntaan.
Koska muurahaisia ja muurahaisongelmia on monia erilaisia, on muurahaisia vastaan kehitettyjä tuotteitakin erilaisia.
Muutamalla varotoimenpiteellä voit estää muurahaisten kuljeskelun asunnossasi.
Pakkauksen kyljessä on aina kerrottu kaikki mitä sinun pitää tietää valmisteen käytöstä. Noudata käyttöohjeita tarkasti.
Yksittäiset sisätiloihin eksyneet ampiaiset voi hävittää torjunta-aerosoleilla. Joskus ampiaispesä on niin hankalassa paikassa, että se on pakko tuhota.
Kun havaitset kuoriaisia ruokakaapissa tai esimerkiksi jauhoissa, älä hermostu, ongelma on usein paikallinen ja helposti hoidettavissa.
Tuholaisongelmat kannattaa ehkäistä ennakolta. Se vaatii vähän vaivaa, mutta on taatusti vaivattomampaa ja miellyttävämpää, kuin torjua kotiin pesineitä kuokkavieraita.
Hyttyset ovat aktiivisimmillaan illasta aamuun, mutta häiritsevät myös kosteina ja lämpiminä iltapäivinä. Tärkeintä hyttysten torjunnassa on pitää niiden lisääntymispaikat kuivina.
Hyttyset levittävät vakavia sairauksia, kuten malariaa ja denguekuumetta, minkä vuoksi niiltä suojautuminen on tärkeää.
Tropiikeissa ja eteläisillä mantereilla hyttyset välittävät mm. malariaa, dengue- ja keltakuumetta, chikungunyaa, Japanin aivokuumetta, unitautia ja jokisokeutta.
Raid- ja Baygon-aerosoleilla pääset eroon miltei kaikista kotipiirin hyönteisistä. Aerosolit tuhoavat aikuiset ja toukkavaiheessa olevat yksilöt.
Joskus mehiläisparvi voi päästä karkaamaan niille rakennetusta pesästä ja asettuu asumaan sopivaksi katsomaansa paikkaan onttoon puuhun, rakennuksen seinään tai savupiippuun.
Hyönteiskarkotteet estävät hyönteistä aistimasta kehosta ja hengityksestä huokuvaa hiilidioksidia, jonka perusteella se suuntaa iholle.
Kaikki kärpäset torjutaan asunnoissa samoin periaattein. Ikkunoihin kannattaa asentaa hyttysverkot. Huoneissa voidaan käyttää torjunta-aerosoleja, liima-ansoja, haaveja ja kärpäslätkää.
Lutikka oleskelee päivisin vuoteissa, tapetin halkeamissa, taulujen ja ryijyjen takana, listojen raoissa ja muissa sopivissa piilopaikoissa.
Ampiainen, mehiläinen ja kimalainen sekoitetaan puheessa usein toisiinsa, vaikka ne kaikki ovat eri lajeja, ja ulkomuodoltaan selvästi erilaisia.
Punkin pureman oireet vaihtelevat ja usein puremakohtaan jää vain pieni punainen jälki. Punkit tekee vaaralliseksi se, että ne saattavat levittää syljessään ja ulosteissaan vakavia tauteja.
Puutarhakasveja väijyvät erilaiset kasvitaudit ja tuhohyönteiset. Hyönteisten tuhoja voidaan ennaltaehkäistä, ja niitä vastaan voidaan suojautua erilaisin keinoin.
Rokottamalla estetään useita matkailijaan tarttuvia tauteja. Yksilöllisen riskinarvion perusteella matkailijalle voidaan antaa erityisiä rokotuksia, kuten keltakuume- sekä hepatiitti A- ja B-rokotukset.
Sokeritoukat eivät viihdy kuivissa olosuhteissa. Onnistuneen ja kestävän häädön perusedellytys on aina siisteys, sillä se pitää sisätuholaisten ravinnonlähteet kurissa.
Jos vyöihrakuoriaisia tai muita tekstiilituholaisia esiintyy, suursiivous asunnossa on paikallaan.
Torakoiden torjunnassa ja hävittämisessä täytyy olla kärsivällinen. Munat ovat hyvin suojassa torjunta-aineilta niin sanotussa munakotelossa, ja niinpä käsittely täytyy uusia säännöllisin väliajoin.
Suomeen saa maahantuoda, myydä, käyttää ja kulutukseen luovuttaa vain tarkoin tutkittuja ja viranomaisten hyväksymiä torjunta-aineita ja karkotteita.
Yleisesti tunnettujen valmisteiden teho perustuu useimmiten aineryhmään nimeltä pyretriinit – pyretroidit. Pyretroidit ovat pysyvämpiä yhdisteitä kuin pyretriinit, jolloin ne sopivat hyvin ryömivien hyönteisten torjuntaan.
Kun näet lenteleviä koiaikuisia, selvitä niiden alkuperä. Luultavasti löydät vaatekaapista toukkien saastuttaman villapaidan, tai ehkä olet juuri perinyt vanhan tuolin.
Ei tuloksia.